Skip to content

Reilu kauppa esillä Fox-kanavalla

02.10.2009 -

Yhdysvaltalaisen Fox-kanavan bisnesversio Fox Business on tehnyt Reilu kauppa -aiheisen uutishaastattelun ex-presidentti Bill Clintonin vuosittaisesta Global Initiative -konferenssista. Jutun voi katsoa kanavan verkkosivulla.

Fox kyselee yhdysvaltalaisen sisarjärjestömme toiminnanjohtajalta Paul Ricelta muun muassa Reilun kaupan ja vapaakaupan välisestä suhteesta – varmaan tärkeä aihe Foxin katsojille, ja kiinnostava myös suomalaiselle yleisölle.

Suomessa Reilun kaupan kannattajien joukosta löytyy sekä niitä, joiden mielestä kansainvälisen kaupan vapauttaminen hyödyttää sekä Suomea että kehitysmaita, että niitä jotka näkevät vapaakaupan uhkana etenkin kehitysmaille. Näkemyskirjo on ymmärrettävä, sillä sertifiointi takaa kehitysmaiden tuottajille tietyt hyödyt ihan siitä riippumatta, vapautettiinpa kauppaa vai ei.

Reilun kaupan tukijoiden kirjo on näkynyt myös eduskunnassa, kun olemme käyneet kertomassa Reilusta kaupasta kansanedustajille. Viimeksi käydessämme tapasimme yli 100 kansanedustajaa kaikista eduskuntapuolueista.

Kirjoittaja Reilun kaupan edistämisyhdistyksen viestintäpäällikkö Janne Sivonen

Mainokset

Kommentointi on suljettu.

%d bloggers like this: