Skip to content

Uusi pakkauskone unelmien täyttymys

12.11.2009 -

Pahoitteluni siitä, että en ole aikaisemmin lähettänyt blogia, minulla oli nimittäin ongelmia internetin kanssa. Kaikesta huolimatta olen erittäin ilahtunut suosiosta, johon Reilun kaupan viikot ovat maassanne yltäneet ja toivon voivani kantaa korteni siihen kekoon tällä kirjoituksella.

Kaikesta siitä avusta, jonka me pienviljelijät olemme Reilusta kaupasta saaneet Guabo- järjestön kautta, yhtenä osana on ollut toimivan ja GLOBAL GAP:in vaatimusten mukaisen infrastruktuurin hankkiminen hedelmien käsittelyä varten.

Pakkauskone

Avustus on ollut merkittävä, sillä ilman sitä me kolme pientuottajaa emme olisi laitteen korkeiden hintakustannusten vuoksi kyenneet vaihtamaan edellisessä bloggauksessa mainittua, jo 40 vuotta hyvin palvellutta pakkauskonetta uuteen. Saimme tukea yhteensä 1500 USA:n dollaria, toisin sanoen 500 dollaria kukin. Avustus ei tosin kokonaan kattanut koneen hintaa, mutta Reilun kaupan ansiota saimme vihdoin toteutettua vuosien unelmamme, joka muuten olisi sellaiseksi jäänytkin.

PakkauskoneNyt meillä on käytössämme suurempi ja hyväkuntoinen pakkauslaite hedelmien prosessoimiseksi vientikuntoon. Tähän aikaan vuodessa maassani on meneillään kylmä kausi, jonka aikana ei saada paljon hedelmiä vientiin. Näin ollen saamme tällä hetkellä toimitettua Guabolle myyntiin ainoastaan 150 banaanilaatikollista viikossa. Kun kelit muuttuvat joulu- tammikuussa, saamme toivoaksemme myyntiin enemmän hedelmiä. Niistä saaduilla tuotoilla pystymme maksamaan uuden koneen loput kokoamiskustannukset.

Ohessa on kuvia uudesta laitteesta.

Ystävällisesti kiittäen,
Edwin Melo P.

Kirjoittaja banaanituottaja Edwin Melo P.

>Bookmark and Share >

Mainokset

Kommentointi on suljettu.

%d bloggers like this: