Skip to content

The one and only Reilun kaupan kahvi?

20.11.2009 -

Luin hiljattain Keski-Uusimaasta jutun siitä, että Keravan valtuusto järjesti Nakkilan koululla seminaarin, johon osallistuneille tarjottiin nakkikeittoa, Reilun kaupan kahvia ja keksejä. Hieno homma! Upeaa, että Reilun kaupan tuotteita tarjoillaan nykyään vaikka missä. Niitä ei todellakaan tarvitse aina erikseen kysyä.

Jutun mukaan kahdelle ”mohikaanille” eli valtuutetulle ei Reilun kaupan kahvi kuitenkaan kelvannut, vaan oma kahvi tuotiin termospullossa seminaariin. Termospullosta oli jutussa kuvakin. Reilun kaupan kahvi ei sopinut valtuutetun vatsalle ja oli liian kallista.

Silloin tällöin kuulee kommentteja, että Reilun kaupan kahvi on liian tummaa tai pahaa tai kumman makuista. Tällöin on pakko pyytää tarkennusta: mikä niistä? Erilaisia Reilun kaupan kahveja on Suomessakin myynnissä jo yli kahta sataa erilaista. Ei siis ole olemassa sellaista asiaa kuin ”Reilun kaupan kahvin maku”. Reilun kaupan kahveja tuotetaan eri puolilla maailmaa, ja vaihtoehtoja on laidasta laitaan: tummasta paahdosta vaaleaan, kalliimmasta halvempaan, espressosta pikakahviin – ja luulisin, että joukossa olisi niitäkin, joista vatsa tykkäisi vähemmän ja niitä, joista enemmän.

Joka tapauksessa tarve on esitetty. Valikoimaan on vielä saatava vähähappoista Reilun kaupan vatsakahvia.

ps. Omasta mielestäni tummapaahteinen kahvi on parempaa, kun sitä laittaa yhden kahvimitallisen vähemmän kuin vaaleapaahteista.

Kirjoittaja Reilun kaupan edistämisyhdistyksen tiedottaja Meri Savonen

Bookmark and Share

Mainokset

Kommentointi on suljettu.

%d bloggers like this: