Skip to content

FLO syventää ay-linkkejään

30.11.2009 -

Marraskuun alussa pidettiin Kööpenhaminassa ensimmäinen yhteispohjoismainen ay-liikkeen ja Reilun kaupan konferenssi. Kansainvälinen yhteistyöjärjestömme Fairtrade Labelling Organizations International (FLO) panostaa tällä hetkellä vahvasti koko Reilun kaupan järjestelmän kehittämiseen, ja yhteistyötä niin kansainvälisen kuin paikallisenkin ammattiyhdistysliikkeen kanssa syvennetään entisestään.

Konferenssiin osallistui ay-liikkeiden edustajien lisäksi FLO:ssa tänä syksynä aloittanut Head of Trade Union and Labour Rights, Peter Hurst (tausta muun muassa seuraavissa organisaatioissa: International Union of Food, Agricultural, Hotel, Restaurant, Catering, Tobacco and Allied Workers’ Associations (IUF), International Labour Organization (ILO) ja WWF) . Hänen palkkaamisensa on osoitus siitä, että järjestelmässä panostetaan nyt asiantuntemukseen tällekin alueelle. Hän tulee muun muassa kouluttamaan valvontayhtiö FLO-CERTin tarkastajia työntekijöiden oikeuksien polkemisen havaitsemiseen.

Vastaavia Reilun kaupan ja ay-liikkeiden tilaisuuksia tullaan ehkä järjestämään muuallakin Euroopassa. Meillä Pohjoismaissa, erityisesti Suomessa ja Ruotsissa, on koko Reilun kaupan olemassaolon ajan ollut hyvät ja rakentavat suhteet paikalliseen ay-liikkeeseen. Näin ei valitettavasti ole kaikkialla, ja olemme hyvillämme voidessamme näyttää (tässäkin asiassa) hyvää esimerkkiä sisarjärjestöillemme. Reilun kaupan järjestelmässä on paljon kehitettävää, ja meillä on halu parantaa entisestään sekä järjestelmää, että ennen kaikkea kehitysmaiden viljelijöiden ja työntekijöiden elämää. On tärkeää, että voimme ammentaa laajan kannatuspohjamme asiantuntemusta kehittämispyrkimyksissämme.

Kirjoittaja Reilun kaupan edistämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Pirjo Virtaintorppa

Bookmark and Share

Mainokset

Kommentointi on suljettu.

%d bloggers like this: