Skip to content

Reilut kahvit töitten lomassa

19.07.2010 -

Harjoitteluuni Reilun kaupan edistämisyhdistyksessä on kuulunut monenlaisia tehtäviä tuotetietokannan ja nettisivujen päivityksestä raaka-aineiden alkuperämaiden kartoitukseen ja Korkeasaaren Saarenvartijan tuvan näyttelyn pystyttämiseen.

Yksi isompi tehtävä on ollut yhteydenpito Reilun kaupan tuotteita käyttäviin työpaikkoihin ja yhteisöihin. On ollut loistavaa kuulla, kuinka erilaisissa työpaikoissa eri puolilla Suomea ollaan innokkaasti mukana viemässä Reilua kauppaa eteenpäin ja parantamassa kehitysmaiden tuottajien oloja.

Verkkosivuillamme on lista työpaikoista ja yhteisöistä, joissa käytetään Reilun kaupan tuotteita. Tälle listalle on ilmoittautunut jo lähes 400 organisaatiota. Lisäksi lähes yhtä monta kahvilaa ja ravintolaa on ilmoittanut tarjoavansa Reilun kaupan tuotteita.

Nettisivujemme työpaikkalistalla on paljon yhdistyksiä ja järjestöjä, jotka toimivat esimerkiksi kehitysyhteistyön tai luonnonsuojelun parissa. Lisäksi listalla on satoja muita työpaikkoja. Toimialoja on laidasta laitaan. Olen soittanut muun muassa pankkiin, päiväkotiin, hammaslääkäriin, apteekkiin, kirjapainoon, marttayhdistyksiin, kampaamoihin, mainostoimistoihin, matkatoimistoihin ja kulttuurikeskuksiin. Olen päässyt juttelemaan eri-ikäisten, eri puolilla Suomea asuvien, eri murteita puhuvien hauskojen persoonien kanssa.

Suurimmassa osassa työpaikkoja Reilun kaupan tuotteiden käyttö oli pääasiassa kahvin juontia. Suomalaiset voivat todella kovina kahvinjuojina helposti tukea kehitysmaiden viljelijöitä juomalla Reilun kaupan kahvia. Monessa pienessäkin työpaikassa kahvia kuluu litratolkulla päivässä.

Kahvin lisäksi työpaikoilla on kerrottu käytettävän esimerkiksi Reilun kaupan teetä, hunajaa, sokeria, suklaata, hedelmiä ja urheilupalloja sekä keksejä, joissa on Reilun kaupan raaka-aineita. Usein linjan toisessa päässä on kerrottu myös siitä, minkälaisia Reilun kaupan tuotteita käytetään työpaikan ulkopuolella.

Ilahduttavan moni työpaikka on siis jo nyt ilmoittanut meille käyttävänsä Reilun kaupan tuotteita. Nyt syksyllä Reilun kaupan edistämisyhdistys tarjoaa työpaikoille tunnuksen, joilla ne voivat viestiä yhteistyökumppaneilleen ja asiakkailleen käyttävänsä Reilun kaupan tuotteita. Mitä Reilun kaupan tuotteita sinun työpaikallasi käytetään nyt? Entä tulevaisuudessa?

Kirjoittaja Reilun kaupan edistämisyhdistyksen entinen tuoteharjoittelija ja innokas Reilun kaupan tuotteiden kuluttaja Reetta Koskela.


Bookmark and Share

Mainokset

Kommentointi on suljettu.

%d bloggers like this: