Skip to content

Reilu kahvitauko reilumpi työpäivä

25.10.2010 -

Työpäivä ilman kahvia? Eiii! Kahvi kuuluu suomalaiseen työpäivään kuin nenä päähän. Sen ääreen kokoonnutaan tekemään päätöksiä ja vaihtamaan kuulumisia. Sielläkin, missä juodaan teetä, puhutaan aina vain kahvitauosta.

Aika moni on jo ryhtynyt ostamaan Reilun kaupan kahvia kotikeittimeen. Entäpä Suomen työpaikat? Niillähän juodaan joka päivä miljoonia kahvikupillisia. Hyviä uutisia: jo lähes 500 suomalaisella työpaikallakin kupissa on Reilua kahvia. Mutta silti voimme vielä parantaa. Jäämme vielä kauas jälkeen esimerkiksi ruotsalaisista.

Ajattelepa, jos kaikki työpaikkojen kahvitkin olisivat Reilun kaupan kahvia! Jos tietäisit, että kahvi on kotoisin oloista, joissa viljelijäperheiden toimeentuloa ja lasten kouluun pääsyä tuetaan. Viljelijäyhteisö on voinut Reilun kaupan lisällä parantaa elinympäristöään, esimerkiksi saada alueelle terveydenhuoltoa tai koululaisille koulukirjoja. Sellaisiin asioihin Reilun kaupan lisää usein käytetään.

Tuokaa tekin yhdessä Reilun kaupan kahvi työpaikallenne! Alkuun pääsette mukavasti ilmoittautumalla reiluustestiin. Se on leikkimielinen testi, joka kertoo, kuinka reiluja sinä ja työkaverisi olette. Samalla saatte tietoja siitä, kuinka moni teidän työpaikallanne haluaisi töihin Reilun kaupan tuotteita, ja mitä niistä. Kun olette vaihtaneet työpaikalla yhden, minkä tahansa tuotteen Reilun kaupan tuotteeksi, voitte tilata Reiluus saapui työpaikalle -tunnuksen käyttöönne sekä kivaa materiaalia kahvihuoneeseen tai kokoustilaan.

Veikkaanpa, että kun kupissa on Reilun kaupan kahvia, työpäivä alkaa aiempaa vastuullisempien ajatusten parissa. Palavereissakin voi Reilun kaupan kahvin ansiosta syntyä entistä vastuullisempia päätöksiä! Kannattaa ainakin kokeilla.

Työpaikalla kahvi on usein tarjolla automaatista. Tiesitkö, että Reilun kaupan kahvia on saatavilla myös kahviautomaatteihin?
Esimerkiksi Nestlé Professional kahvikoneisiin on saatavilla Nescafé Partners’ Blend -kahvia. Osallistu Reilun kaupan viikon kilpailuun tänään. Voit voittaa Nestlé Professional -kahvikoneen kahveineen työpaikkasi käyttöön vuodeksi.

Lue lisätietoa Reilusta kaupasta työpaikalla.

Kirjoittaja on Reilun kaupan edistämisyhdistyksen asiakkuuspäällikkö Anne Arponen


Bookmark and Share

Mainokset

Kommentointi on suljettu.

%d bloggers like this: