Skip to content

Reilusti hedelmää

26.10.2010 -

Kylläpä aika kuluu nopeasti! Tutustuin lähemmin Reiluun kauppaan 2000-luvun alkuvuosina, ja nyt eletään jo vuotta 2010.

Lasteni päivähoitaja valisti minua vuosia sitten moneen kertaan siitä, miten Reilun kaupan banaanit ovat ehdottomasti parempia kuin muut banaanit. Kun vielä reiluilla banaaneilla pystyi samalla vaikuttamaan maapallon toisella puolella asuvien banaaniviljelijöiden elämään, oli valinta aivan selvä.

Oman kuluttamisen lisäksi Reilun kaupan tuotteiden huomioiminen reseptiikassa on minulle luonteva tapa tehdä hyvää. Aikoinaan, kun aloin suunnitella reilua reseptiikkaa, oli tuotteiden määrä vielä melko vaatimaton. Niinpä banaani oli useimmissa resepteissä isossa roolissa. Myös hunajaa, suklaata ja kahvia käytettiin ahkerasti.

Aivan vasta aloin tehdä hedelmiin liittyviä reseptejä ja palasin pitkästä aikaa Reilun kaupan edistämisyhdistyksen nettisivuille. Banaani näkyy taas monessa reseptissä, mutta ilokseni huomasin, että Reilun kaupan hedelmävalikoima on nykyään jo paljon muutakin kuin banaaneja. Nyt oli ilo kirjoittaa resepteihin jo useimman hedelmän kohdalle: ”Käytä Reilun kaupan tuotetta!”.

Olen huomannut, että meidän perheen hedelmätarpeet voi helposti täyttää Reilun kaupan hedelmillä. Olen opettanut lapset siihen, että meillä on aina tarjolla hedelmiä, ja niitä myös menee. Pelkästään hedelmillä voimme vaikuttaa positiivisesti kehitysmaiden ihmisten elämään päivittäin. Helppoa vai mitä?

Haastan kaikki ystävät, tutut ja kylänmiehet sekä -naiset tekemään hyvää, näin alkuun vaikka hedelmillä. Reilun kaupan hedelmiä syömällä teet hyvää sekä itsellesi (sisältä päin) että niille kaukaisille hedelmäfarmareille.

Hedelmäistä syksyä toivottaen!

Teresa Välimäki

Reilun kaupan viikolla on uusi kilpailu joka päivä. Tänään voit voittaa Oké Reilun kaupan hedelmiä painosi verran!

Kirjoittaja on Reilun kaupan tuotteita käyttävä kokki Teresa Välimäki


Bookmark and Share

Mainokset

Kommentointi on suljettu.

%d bloggers like this: