Skip to content

Kun tapasin Reilun kaupan ystävät

09.11.2011 -

Reilun kaupan viikolla kiersin Suomea nicaragualaisen Reilun kaupan kahvinviljelijä Pedro Rojaksen kanssa. Kiertue osoitti jälleen kerran sen, että Suomi on täynnä ihmisiä, joiden mielestä kunnollinen korvaus työstä on perusoikeus, myös ihmisille kehitysmaissa. Viikon aikana löytyi valtava määrä ihmisiä, jotka uskovat muutokseen.

Kiertueen aikana kävi ilmi, että Reilun kaupan ystäviä ei tunnista mistään ulkoisista merkeistä. Heitä löytyy nuorista ja vanhoista, kaupunkien virkamiehistä, keittäjistä, yrittäjistä, koululaisista ja opiskelijoista. He asuvat Helsingissä, Joensuussa ja Lapinjärvellä, maalla ja kaupungissa. Reilun kaupan ystäviä löytyy kaikkialta: kouluista, seurakunnista, päiväkodeista ja kaupungeista, lehtien toimituksista ja työpaikoilta.

Mitä Reilun kaupan ystävät sitten tekevät? No, he vaihtavat työpaikkansa taukokahvit reiluiksi, ostavat partioleirille aina Reilun kaupan banaaneja, kertovat vaarilleen kehitysmaiden oloista ja kirjoittavat mielipidekirjoituksia paikallislehtiin. He tekevät kotikunnassaan valtuustoaloitteen Reilun kaupan kaupungiksi ryhtymisestä, hankkivat seurakuntakeskukseen Reilun kaupan jalkapalloja, kertovat kahviloissa haluavansa Reilun kaupan espressoa ja bloggaavat Reilusta kaupasta.

Reilun kaupan ystävät toivottavat kahvinviljelijän tervetulleeksi työpaikalleen ja tekevät ruokakaupassa pieniä päätöksiä, joilla on isoja vaikutuksia. He eivät luovuta helposti, vaan jatkavat, kunnes päätös reilummasta taukokahvista on tehty tai lähikauppaan on saatu Reilun kaupan banaaneita.

Vierastamme, nicaragualaista Reilun kaupan kahvinviljelijää, tämä kaikki ihmetytti: se suunnaton tuki, joka Reiluun kauppaan Suomessa vaikutti kohdistuvan, sai hänet sanattomaksi. ”Kun lähden kotiin, minun on tehtävä entistä kovemmin työtä kahviosuuskuntamme eteen, sillä niin monet täällä kaukana ovat valmiit tekemään valintoja meidän toimeentulomme parantamiseksi,” Pedro Rojas totesi.

Tämä on siis teille, Reilun kaupan ystävät: kiitokset kaikesta siitä, mitä tänäkin vuonna ympäri Suomen Reilun kaupan viikolla tapahtui! Jatketaan samaan malliin vielä tälläkin viikolla: kävihän ilmi myös se, että teille, ystävät, jokainen viikko on Reilun kaupan viikko.

Bookmark and Share

Kirjoittaja on Reilun kaupan edistämisyhdistykseen markkinointikoordinaattori Saara Manelius.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: